5.8.12

Rostiga mackor

Länge har jag velat scrappa ett alldeles speciellt ögonblick med Johan. Men jag hade inget kort från då, så en morgon när han åt sin rostade macka passade jag på att ta en bild eller två.

Vi hade varit på vårdcentralen och var på väg hem till mormor när vi går förbi en volvo. Johan gillar bilar och kunde som tvååring skilja på många märken. Volvon får Johan att tänka på Monica och Jespers rostiga bil. Efter en stund säger han
-Rostiga bilar är inget bra, men rostiga mackor är fina!
Ibland är det svårt att hålla sig för skratt som förälder.Jag ville ha in rostkänslan i layouten och tog sådeles fram distressdynorna och blending toolen samt lite olika grungestämplar. Med Rusty Hinge och Aged Mahogany fick jag fram fina djupa färger. Aged Mahogany har jag lagt lite på måfå, här och där. När tagsen var infärgade längs kanterna lät jag först vattendroppar jag stänkte ut med fingrarna spränga bort distressfärgen. För att påskynda torkningen använde jag min embossfön. Att spränga bort färg i detta stadiet ger en extra dimension och bör göras innan man stämplar så man i efterhand inte förstör stämplingen. Sen stämplade jag splatter och rispor längs kanterna. Att stämpla av en stämpel flera gånger men bara tagit på färg vid första stämplingen ger också flera dimensioner eftersom färgen blir allt svarare efter varje avtryck.Jag valde att stansa ut rubriken ur min stora tag och på så sätt synliggöra det gröna pappret mer. Jag har använt mig av mitt Studio Classic från Quickutz. Ordet mackor fick sig lite färg och stämpling på kanterna, sen limmade jag ihop dem, satte dem på distanskuddar och på med lite gloss.


Bilden är bearbetad i flera appar i iPhonen och framkallad hos Crimson.se
Äntligen funkar datumstämpeln med årtalet :D
Jag älskar hur "slarvigt" sättningen är på siffrorna, där dagens siffror är mer spärrade än årtalet som är väldigt tätt satt, love it!

Materiallista:
Mönstrat papper, Jazz, Social Club, Cosmo Cricket
Mönstrat papper, Ribbon Sandwich, Early Bird, Cosmo Cricket
Tags i flera storlekar
Distress Ink, Ranger
Blendig tool
vatten att spränga med
Stämpel, Stänk, Gummiapan
Stämelset, Shabby backgrounds, YouDo
Kugghjul, Tim Holtz
Bakers Twine
Stickers, Cosmo Cricket
Washitape, Like this, Smash
Datumstämpel
Dubbelhäftande tape
Flytande lim
Glossy Accent

5 kommentarer:

Tone K. sa...

Kjempetøff og flott side !!! Digger taggen din med tittelen ...kjempestilig :) Og utrolig flott fargekombo :)

Ønsker deg en fin søndag :)

Sara sa...

Ljuvlig färgkombo och härlig historia! Gillar den rostiga känslan mycket!

Chris_P sa...

Superfint!!!

Leia sa...

Så snygg och en massa härliga detaljer!!

Kramelikram Veronica

Jeanette Nyström (Jeany) sa...

Jättefin LO! Gillar färgerna och effekten av vattenstänken! Historien är underbar!