29.3.13

Honeycomb paper - Doo Bee Pops

För ett tag sedan fick vi in Magnolias Doo Bee Pops papper, eller som de heter på engelska: honeycomb paper. Namnet kommer av att när man vecklar ut pappret uppstår ett bikakemönster. Du som är lika gammal som mig kommer säkert ihåg de röda klockorna som hängde i butiker till jul i just sådant papper.

Tyvärr har jag inga illustrerande bilder till mitt inlägg, men jag ska beskriva så gott jag kan.

När du jobbar med dessa papper är det bara en sak som du verkligen behöver tänka på och det är att "linjerna" i pappret skall gå horisontellt genom motivet. "Linjerna" är de limsträngar som håller ihop pappret. När du väl tänker på det är det bara att låta fantasin flöda och den kommer när du väl klippt eller stansat din första figur, jag lovar!

Har du tillgång till Sizzix tjocka stansar, Big Dies, är dessa optimala att arbeta med. De stansar enkelt ut i det stora antal lager av tunt papper som honeycombpappren består av. Har du inte tillgång till dessa dies kan du ALLTID klippa ut dina former. Tänk bara på vinkeln på saxen då jag märkt att man gärna får en sned klippyta. När du klipper kan du titta på andra, tunna, stansar du har. Kanske har du någon form/motiv där som du skulle vilja använda. Stansa då ut en form i cardstock och använd som mall och rita av din  form på honeycombpappret, doo bee pops, som Magnolia valt att kalla det.

Det är ett drygt papper då du bara behöver halva formen/motivet. Stansar eller klipper du ut ett hjärta så klipper du det mitt itu och du har papper som räcker till två projekt. Det gäller för alla former, en halva räcker.

Enkla, okomplicerade former ger bästa resultat.
Det man bör känna till är då man jobbar med hjärtformen kommer den inte helt till sin rätt. Formen kommer bli mer droppformad än hjärtformad då den lilla inbuktningen i hjärtat försvinner lite. Därför måste man skapa en illusion kring just denna form. Det gör man enkelt genom att montera honeycombpappret på ett något större papper med samma form eller rita runt det för att fylla i linjerna i hjärtformen för ögat.

Jag har valt att göra två kort.

Det första har jag stansat ut en kropp/provdocka i brun cardstock och ytterligare en som jag valt att använda som mall. Jag la mallen på pappret och såg till att linjerna gick horisontellt genom kroppen och mallade av med blyerts och klippte sedan ut bara klänningen. den delade jag i hälften. På ena sidan av min halva klänning la jag lite flytande lim som torkade snabbt och fäste den över motsvarande del på den bruna cardstocken. Sedan limmade jag den andra sidan, vecklade upp pappret och fäste det på motsvarande sida av cardstocken och svårare än så var det inte. Valde att göra ett CAS, clean and simple, kort efter att jag blivit inspirerad av de kort Christina visade oss får ett tag sedan.Till det andra kortet valde jag att stansa ut en form med en Big Die från Sizzix. Luftballongen är ett hjärta. Eftersom hjärtformen måste förstärkas valde jag att inte göra det och det är först när man ser kortet ovanifrån som man ser att ballongen går in lite i mitten. Men jag tokgillar att det blev så bra. Jag har funderat på luftballonger väldigt länge och nu blev det bara helt rätt :D
Stansade ut några luftballonger i cardstock som jag fäste i nivåer bakom för att skapa djup i bilden. Vek till en liten korg och på med en passande stämpel.


Materiallista:

2 kommentarer:

Tanja sa...

Underbart snygga kort!

Sara sa...

Supersnyggt!!