7.12.11

Jule-ljus

Tänk vad veckorna går fort! Onsdag igen och det är min tur att blogga. Jag är färdig med mina julkort för i år och nu pysslar jag med lite av varje. Bland annat det här med att scrappa på ljus. Helen har visat tidigare,  men jag måste bara visa den här granen från Gummiapan!


Den här granen har blivit något av en favorit. Den är lika snygg att stämpla brun som svart. Jag har gjort ett annat ljus där jag har stämplat den svart och det blir himla effektfullt. På kortet har jag stämplat med en privat bakgrundsstämpel men jag skulle kunna tänka mig att man kan använda Gummiapans "slitet nät". Sen har jag distressat kanterna på en bit Straw och stämplat granen med brun stämpel, dekorerat med lite halvpärlor. Halvpärlor har blivit en favorit för mig.


Jag gjorde även en enkel tag, stämplade med en textstämpel från Gummiapan och sen bara monterade ett gammalt bokmärke. Distressat kanterna och monterade sedan fast på den vita bakgrunden. Enkelt men ganska fint.

När det gäller scrappade ljus har jag fått lära mig att köpa billiga ljus. Ju billigare desto bättre och Ikeas ljus funkar perfekt. Sen stämplar jag motivet på en pappnäsduk, renklipper det så jag bara har det tunnaste lagret kvar, lägger det på ljuset med den stämplade sidan upp, täcker över med ett bakplåtspapper och värmer sen försiktigt med embossingfönen. Hur lätt som helst!

Ha en fortsatt härlig onsdag! 15 dagar kvar.....

3 kommentarer:

maldis sa...

så snyggt när ni gör ett kort som matchar ljusen!

Scraphorse - Åsa sa...

Hur snyggt som helst!!

pysselpetra sa...

så vackert ♥