20.12.12

Juliga canvastags

Har du sett canvastagsen som kom i höstas?
De kom cremefärgade och jeansfärgade.
De har canvas, linnestruktur, på ena sidan och den andra är en vit kartong. Denna kan du stämpla och skriva på. Men med lite vatten kan du blöta upp kartongen och få en tag av bara linnetyg.Syrran visade transferteknik under Falköping Scrapmara. Hon använde sig dels av tags, som deltagarna fick möjlighet att prova tekniken på, och dessa canvastags som hon tog bort kartongen på. Med transfertekniken fick hon dit olika julmotiv. Hon satte öljetter i tagens hål och trädde dem på en metallring.

Albumet ihopmonterat. 

Se vilken fin patina man får om motivet släpper lite.

Samtliga motiv i det lilla albumet.


Transferteknik går i grova drag ut på att du har motiv utskrivna från en laserskrivare. Du lackar den yta som du vill ha bilden på och lägger över bilden med motivet ner mot ytan, du ska alltså ha baksidan upp. Man kan sätta på olika ytor, papper, trä, sten, tyg mm. Låt lacket torka. När det är torrt väter du försiktigt upp skrivarpappret med vatten och gnuggar av skrivarpappret. Detta görs försiktigt och i omgångar om man är rädd om motivet. Vill man ha en sliten shabbylook kan man vara lite mer hårdhänt för då finns möjlighet till att motivet lossar och du får en fin patina i motivet. Lite chalkade kanter och en splatterstämpel längs kanterna förhöjer shabby/vintagelooken.
Gör fler tags när du ändå lackar och vät upp skrivarpappret när du har tid. Blir tagsen liggandes ett tag, blir det ungefär som att ta en trisslott, du vet inte vad du skrapar fram :D

Jag provade även att stämpla på tagsen.
En riktigt våt dyna rekommenderas för ett bra resultat och fina linjer blir bättre en större fält som skall fyllas med färg då canvasen är så strukturerad att stämpeln inte når ner i de djupa fickorna.
Jag distressade kanterna med lite distress ink och så gick jag på med splatterstämpeln.
Mina tags kommer hänga i julgåvorna till Johans förskolepedagoger.

Snabbt kan man göra läckra tags till julklapparna.

Materiallista:


1 kommentar:

Päivi sa...

Otroligt snyggt och härlig julstämning över dem!

God jul!