30.4.12

Some Odd Girl goes student

Trevlig valborg önskar hela designteamet våra läsare. Precis just nu tycker jag att det är som vackrast i naturen, vitsipporna blommar fortfarande och björkarna har precis slagit ut och är skirt gröna.

Idag visar jag ett studentkort. Jag har valt Some Odd Girl's Hey Kaylee, dels för att hon är så söt men också för att Gummiapans studentmössa passade henne som handen i handsken.

Jag har inte maskat för att få till mitt kort, utan jag målade först Kaylee, men inte med tanke till detta kort, så jag la ner massor av arbete på håret och det har jag nu dolt :| När jag såg hur bra studentmössan passade henne, de är båda ritade i samma vinkel och mössan är precis lagom till hennes huvud, stämplade jag mössan på likadant akvarellpapper och klippte ut den. Målade den och fyllde i det svarta lite extra med en pigmapenna för att få det intensivt svart. Likaså har jag gjort med Kaylee's pupiller, fyllt i med en svart pigmapenna och sedan lagt vita blänk i för att göra ögonen mer levande. Motivet är färglagt med distresser på akvarellpapper.Jag har precis gått med i en studiecirkel och i helgen fick vi en skiss att skapa utifrån och det är den som är grunden i mitt kort. Det innebar även att det är en av de första gånger som jag inte valt att täcka hela framsidan med mönstrat papper utan bara använt några mindre bitar.Inspirerad av Anna Maria och Christina här i designteamet ville jag också ha ett papper med flikar, vimpelliknande. Jag gör aldrig så att jag låter mina papper gå utanför kortstommen, men inspirerad som jag var körde jag på i deras fotspår.Jag pimpade mina vita hydrageor genom att stämpla lite splatter på dem. I mitten satte jag en liten plastblomma som skimrar fint i pärlemor och i mitten av den en liten halvpärla. Allt fint matchande med de papper jag valt. Pappren är baksidor från Crate Paper, perfekta så här i studenttider.

Materiallista:Stämpel, Hej Kaylee, Some Odd Girl
Stämpel, Studentmössa, Gummiapan
Mönstrat papper, Picnic, Crate Paper
Mönstrat papper, Friendly, Crate Paper
Hydrageor
Pärlemoblommor
Halvpärlor
Alfabetsticker, Tiny Alpha Stickers, KaiserCraft
Distress Ink
Akvarellpapper
Vattenpensel, Koi
Cardstock, Coconut Swirl, Bazzill Paper
Dubbelhäftande tejp

2 kommentarer:

maldis sa...

helt perfekt!!

Chris_P sa...

Åhhhh det är så fint!!!