11.3.12

Födelsedagskort och knappbeskrivning


Idag bjuder jag på ett enkelt födelsedagskort med en alldeles nyinkommen stämpel från Whimsy Stamps. Visst är hon bedårande söt blomsterflickan. Jag har valt att färglägga henne monokromatiskt med distressrefiller och vattenpensel på akvarellpapper.


Ser ni den matchande knappen?! Vill ni veta hur jag fixat den? Det är verkligen superenkelt med hjälp av dom nya verktygen från Epiphany Crafts.


Man börjar med att lyfta upp locket och placera ett papper i stansen. Man tar bort mellandelen och då ser man precis hur mönstret på knappen kommer att bli.


Sen tar man bort skyddspappret på en genomskinlig akrylknapp som man får köpa till. Här kommer det ända trixiga, för att kunna passa in hålen så kom jag på att man kan fästa knappen på mellandelen. Tänk på att ha den klistriga sidan neråt mot pappret.


Sen placerar man mellandelen i maskinen och det finns spår i sidorna så den enkelt faller på rätt plats.


Sen stänger man locket och trycker till som en vanlig stans. Det hörs ett ljudligt klick och då är knappen färdig. Man kan även använda stansen att stansa ut vanligs cirklar ur papper också om man vill, men då  stansar man utan mellandelen. Den stansar då inte "hålen" i knappen.


Öppna locken genom att trycka lätt på gångjärnet och sen är det bara att lyfta upp knappen med en pincett eller liknande.


Sen jämnar jag till kanten genom att sandpappra kanten tycker det blir ett snyggt avslut, men detta momentet är inte alls nödvändigt.

Hoppas ni förstod min beskrivning och att ni blir sugna på att testa dessa roliga verktyg!!!
/Anna Maria

Materiallista:
Cardstock - Kraft
Mönstrat papper - October Afternoon
Stämpel - Whimsy Stamps
Textstämpel - PaperMaze
Distress refill - Vintage Photo

3 kommentarer:

Pyssel och Kort sa...

Vilket kort jätte fint
Så fin stämpel.
Vekar som en roligt Verktyg. Kanske man ska köpa.
Kram Elin

Majsan sa...

ÅÅH woow vilket underbart kort, tokgillar ju stämpelmotivet, den måste jag nog haaa :)
Och verktyget verkar ju vara rolig :)

Kramen Majsan

Kattiz sa...

Häftigt!!
Och det var mycket trevligt att få träffa butiken på Linköpingsscrappen. Blev en hel del blommor och stämplar rikare... ;)