16.3.12

Dabomb a là Hellenbell

Det är äntligen fredag och för många av oss innebär det mys i soffan ikväll och kvalitetstid med familjen i två dagar. Fredag innebär även att det är jag, Helen, som skall ge lite tips och inspiration här i bloggen. Jag tjatar om det jämt, tid att scrappa finns knappt.

Men efter onsdagens ilägg från Christina så kliade det att få klart mina halvmålade motiv från KennyK. Jag hade ju sett en bild som Kristy, som är designern och ägaren av Some Odd Girl, hade målat. En tjej med inslag av blått i håret. Så ville jag oxå göra. Men då, när jag målade mina motiv visste jag att jag skulle förstöra allt genom att försöka.

Men så igår, när datorn och jag inte var på samma våglängd, tog jag fram mina motiv och tänkte "kör bara".
Så det gjorde jag... Det är svårt med svart hår. Jag vill ha liv och glans som så många andra tjejer får till, men det är bara att öva mer :DJag har stämplat motivet, Dabomb - KennyK, på ett tjockt akvarellpapper för att det skall kunna ta mycket vätska utan att bli fult. Denna sköna brud är färglagd med Distress Ink och jag har använt mig av en vattenpensel. Vissa ytor som är större svarta områden kan ibland inte bli 100% täckande. Men det kan man alltid förbättra efter att motivet är färdigmålat. Jag har gått på mitt motiv efteråt med en Pigmapenna och fyllt i svärta i ögon, ögonfransar, ögonbryn och skuggan under läppen för att lyfta ansiktet och ge det mer intensitet. Men som sagt, gör det först när du är helt klar med motivet så du inte riskerar att få pennan att blöda genom.

Min stämpling har inte täckt till 100% på större ytor,
men jag låter det vara under tiden jag färglägger motivet.

Nu har jag fyllt i pupill, önonfransar, ögonbryn och skuggan under läppen med en Pigmapenna.
Ser du hur motivet poppar till och hur intensiv hon blir i sitt uttryck?


Bakgrundspappret är ett slätstruket cardstock, Coconut Swirl, som jag distressat kanten på. Sedan har jag tagit en bakgrundsstämpel från Gummiapan och stämplat längs kanten med endast vatten. Det ger då en sprängeffekt i Distressfärgen. Det innebär att pigmenten drar sig bort från den ytan som det kommit vatten på. Jag var väldigt sparsam med vatten på min stämpel för att inte riskera att det bara blev fläckar. Jag ville ju att det skulle bli stjärnmönster. Jag lät även stämpeln ligga kvar en liten stund så att färgen får tid på sig att reagera. Jag är supernöjd med slutresultatet. Det är subtila stjärnor och man får titta till på kortet för att se dem. Det är detaljerna som räknas :D och denna härliga idé har jag hämtat hos Jessica Wallin som gästade oss i höstas, tack Jessica!

De underbara epoxystjärnorna!


Jag är helt såld på washitaperna från YouDo. Tidigare har vi sett dem i två, tre och fyrpack. Nu har vi precis fått in singeltaper så nu kan alla kombinera efter tycke och smak, bra va?! Jag har valt taper från tidigare kollektioner och jag använder dem istället för mönstrat papper. Det är bara att riva en lagom längd och fästa, har jag sagt att jag älskar sånt som går fort ;D

Motivet har fått en röd fotomatta och är monterad på 3D-kuddar för att ge lite djup till kortet. Jag har även stämplat på motivet och bakgrundspappret med de sötaste små stjärnorna från Gummiapan som är alldeles nya hos Scrapfabriken. De kommer snart upp i webbshopen, de finns redan i butik! {tillsammans med andra nyheter från Gummiapan}

Och så det som kanske skulle nämts först... Epoxystjärnorna!
You gotta love them!
Det är ett stansverktyg från Epiphany Crafts som stansar ut stjärnformer ut papper. Enkelt lägger du samtidigt in din förklistrade epoxystjärna och genom ett enkelt tryck på stansen har du en klar dekoration. Nu kan du enkelt matcha dekorationerna med projektet du arbetar med. Har vi inte alla varit med om att "just den där" bradsen saknas? Nu kan man göra dem själv! Jag valde att plocka upp färgerna från kortet på de spillbitar jag använde då jag gjorde mina epoxystjärnor. Genom att jag satte motivet på distans kunde jag även skjuta in en stjärna bakom motivet och ge ytterligare dimension till kortet.

Materiallista:Stämpel - Da Bomb, KennyK
Stämpel, Stjärnbakgrund, Gummiapan
Stämpelset, Ministjärnor, Gummiapan
Washitaper, YouDo
Epoxystjärnor, Epiphany Crafts
Stjärnpunch, Epiphany Crafts
Distress Ink, Ranger
Akvarellpapper
Vattenpensel, Koi
Cardstock, Coconut Swirl, Bazzill Paper
Blendig tool
3d-kuddar
Dubbelhäftande tejp

3 kommentarer:

lisa aka b.creative sa...

grymt!bra jobbat

maldis sa...

älskar! så kul med samma motiv så totalt olika

Åsa aka Scraphorse sa...

Jättesnyggt!!