13.12.13

Granen står så...

...grön och grann i stugan.

Tänkte inspirera med en gran som inte barrar och bidrar till att du måste dammsuga barr fram till midsommar, utan som kan vara en fin dekor på julbordet i år.

Och du som brukar läsa mina inlägg vet att jag gillar enkelt pyssel som går snabbt. Å det fina i kråksången är att resultatet ändå blir så bra { enligt mig själv i alla fall }

Drygt 30 cm hög.
Jag har utgått från dien Poinsettia från Nellie Snellen. De olika storlekarna har jag stansat ett flertal gånger och du väljer själv hur många, beroende på hur tät gran du vill ha. Men jag har även blandat in några snöflingor, för några skira bitar och lite die cuts från October Afternoons flower sacks, bara för att göra granen lite mer intressant.


Här ser man skikten, nivåerna, i granen som skapats med hjälp av pärlor som distans.
Med hjälp av ett håltagningsverktyg gjorde jag ett litet hål i varje papper. Sen tog jag min "stam" { säljs i den fysiska butiken i Uddevalla } och först satte jag på en liten "indianpärla" som stopp för att pappren inte skulle glida längst ner på stammen. Därefter började jag att trä min gran, jag började med de stora formerna först och blandade papper och mönster om vart annat. För att få höjd i granen och få det mellanrum mellan grenarna som finns på en riktig gran valde jag att sätta en liten pärla mellan de olika lagren papper. Vissa papper strödde jag glitter på för att få en liten frostig känsla och några halvpärlor fick bli kulor.
Ett band runt foten och det var klart.
Det tog ca 20 minuter att stansa och montera.


Närbild för att visa glitter och halvpärlor.

Beroende på hur tätt du sätter pappren och hur långt upp eller ner du börjar på stammen får du olika uttryck på din gran.

Gillar du vintage?
Varför inte göra en gran i vårt härliga vaxpapper, den kan bli hur snygg som helst.
Gillar du shabby?
Då gör du en helt vit!

Vi på Scrapfabriken önskar alla våra läsare och kunder en fin Luciadag.

1 kommentar:

Malin sa...

Helt underbar! Vilken rolig ide!