19.12.13

Dikt

Häromkvällen hade jag planer på att "ikväll ska jag fixa mitt torsdagsinlägg till Scrapfabriken", men istället hamnade jag framför datorn, fixade lite bankärenden, svarade på mail och hängde så klart på Facebook. Jag insåg efter en stund att tiden runnit ifrån mig, så jag skrev ett putslustigt inlägg om att jag kanske fick skriva en dikt istället på min bloggdag. Så klart blev jag ivrigt påhejade av mina FB-vänner, bland annat vår kära Gummiapa - Jeanette. 

OBS! Ni måste ha överseende för dikt/rim är inte min starka sida och sen är det en fördel om ni läser på skånska!

Jag ger er "Christinas Scraprap"

Tisdagkväll och jag skulle scrappa
Istället framför datorn jag slappa´
Inget kort
Blev då gjort 
Ojojoj hur ska det nu gå?
Kanske hänger jag löst då?
Nej det blev inget kort
Men en ask jag fick gjort
Jag använde Tomte-Tilda o Liten Tingla
så att det i Helens kassa kanske pingla
Så kanske DT-mamman blir gla'
O jag får komma tbx på torsda'
Vi ses igen efter jul
Det blir väl kul?
Jag önskar er alla gott
Nu tittar vi på min ask som går i blått

*******************************************

Som sagt - det blev en ask!

Närbild

Jag har använt en av de askar som Helen har i butik, färdigbigade och det är bara till att vika ihop. Lätt som en plätt. Sen har jag klätt den med julpapper från Maja Design. Stämpeln är från Magnolia och jag har stansat ut motivet med en Spellbinder dies och sen distressat runt kanterna.
Jag valde papperna innan jag färglade Tilda, enklast så ibland.Den fina textstämpeln är en Liten Tingla-text. Det jag gjorde var att jag stansade ut texten och då gick kanten  på stämpeln bort. Mest för att kunna montera den på en scalloped cirkel och då blev den inte heller så stor. Passade bättre bredvid motivet.Så vad säger ni? Ska jag hålla mig till scrappandet eller har jag en karriär inom poesin? Tror jag väljer det första faktiskt :-)

Nu är det bara några få dagar kvar innan Tomten kommer. Jag önskar er alla en riktigt skön och God Jul. Kanske dyker jag upp här igen nästa vecka men kanske tar jag lite lov.

Ha det bra!

**************************************1 kommentar:

Pillan sa...

Så fin ask... och det ena utesluter ju inte det andra ;-) Du kan ju ägna dig både åt poesi och scrappande!! :-)
/Pillan