14.8.13

Mr Fly Guy

Här är jag igen.
Åter med en layout där kortet inte är så smickrande.
Kan inte låta bli det för jag gillar lite knäppa kort.

Att fånga Magnus på bild är en prestation i sig. Man får alltid distrahera honom och ta i smyg annars är handen där. Detta fotot som jag gjort layouten med "saknar både skärpa och stil" men vet du: våga släpp loss! Det måste inte vara perfekt, fånga nuet och spara det.

Jag säger det igen, jag scrappar väldigt sälla nu för tiden. Men jag hinner se desto mer. Och jag ser så mycket jag gillar och som jag vill prova. Det är bara det att jag alltid är sent ute :D

Mr Fly guy him self.

Men nåt jag sett är ju alla masker/stenciler som används.
Nu tog jag fram en av mina, skruvade av locket från min gessoburk, letade fram mitt lånekort till biblioteket och grävde mig ner i burken. Med kortet som spatel fick jag på gesso på masken, lite sporadiskt, ville inte få fina kanter från masken.

När färgen torkat klistrade jag dit papper och kort. En karta passar denne man som kan plocka fram en karta och "läsa" som vi andra läser kvällstidningen. Baksidan av pappret har chevronmönster och det går ju igen i masken så jag vände sonika på det övre papret. Lite rivna kanter kan vara snyggt.
I detta skede skruvade jag även av korken från min Color Shineflaska och stänkte ut lite svart färg på cardstocken. Det borde jag gjort senare med facit i hand!

I fokus.


Sen tog jag och sydde en cirkel så att fotot hamnar mer i fokus. Jag gjorde så att jag tog en skål med rätt diameter och med embosspennan bigade jag en cirkel som jag sedan sydde efter. För att få det lite mer livfullt sydde jag två varv och lät dem gå lite omlott.

Pilar i form av washitape och chipboard för att förstärka bilden än mer.

Detaljbild på masken. Jag gillar när det är subtilt och går ton i ton.

För att dölja några fula svarta fingeravtryck min ditstänkta färg gett mig var jag tvungen att dit något. Jag hade provat en cirkelpunch tidigare under kvällen och nu kom cirklarna till användning. Lite sömnad och pärlor.

Rubrik och ett ungefärligt datum och så var det klart!

Materiallista:


2 kommentarer:

maldis sa...

love LOVE!

Chris_P sa...

Jättesnyggt!!!