16.8.13

Brygghäng

Scrapfabriken har ju fått in en del tidningar i sitt sortiment.
För dig som gör layouter kan jag varmt rekommendera Scrap 365.
Man fylls av energi och skaparlust av att bläddra genom den.

I senaste numret fann jag en skiss som jag föll pladask för. Kortet var givet.
Den skulle jag göra en CASE, Copy And Steal Everything { tack för ordet tjejer } hade jag bestämt mig för. Men så när jag satt där så ville layouten bli en liftning istället. När  passerar man gränsen för de olika begreppen frågar jag mig. Kanske skedde överträdet för mig redan vid det första jag gjorde, att spegelvända skissen för att den skulle passa mitt kort. Skissen som det även fanns en exakt layout för i tidningen { så vilket kom först, hönan eller ägget? } hade chevronpilar klippta ur papper.

Med ♥ i halsgropen ser jag Johan gå ut på bryggan och lägga sig ner för att kika över kanten.
Det är säkert 5 meter ner till vattnet om inte längre.


För att få till mina pilar valde jag att först stämpla Gummiapans chevron på bakgrunden. Och jag har använt mig av avtryck nr två och tre, det första blev för skarpt i färg och täckning. Sen letade jag upp de mönstrade papper jag ville använda mig av och på baksidan av dessa stämplade jag åter och klippte sedan ut dessa former. Från början skulle allt täckas av papper, så var skissen. Men så började jag att ta bort lite här och där och då tyckte jag att det blev mer intressant. I mitt huvud ploppade det upp något jag sett någon dag tidigare. Då hade jag sett någon sy chevronpilar. Fram med floss och så sydde jag några på måfå.

Jag har ÄNTLIGEN kommit över en etikettpunch, hur har jag överlevt utan? Risk finns att denna kommer att dyka upp på precis allt jag gör nu :D
Letade fram ytterligare något fint papper till etiketten och den fick plats och årtal på sig. Fäste den på kortet med hjälp av Tim Holtz Tiny Attacher. Vad är det med oss som går igång på allt som är litet? Hur kan en häftklämma bli "söt" bara för att den är liten?
Jag kan inte svara på det, men klammern är söt så in i bänken!

Jag har stämplat, klippt, limmat, ritat och sytt för att få till mönstret.


Några pilar i chipboard ovanpå chevronmönstret och en rubrik.
Lägg gärna märke till att jag inte använt några halvpärlor denna gång.

2 kommentarer:

maldis sa...

men så läcker !
Inspirerar att fixa LO:s till sig själv <3

Chris_P sa...

ÅHHHHH så snyggt!!!