20.8.13

Det som göms i snö...

Det var i vinteras.
Jag hade varit på apoteket och skulle ta min sväng förbi bron där jag tagit samma bild i olika väder och årstider. Denna dag snöade det ymnigt och jag ville se om min vy var så där vacker som jag anade. På väg dit passerar jag Norra Hamngatan och jag måste se mig om till vänster för att inte springa in i någon eventuell bil.

Fråga vilken Uddevallabo som helst om en byggnad som är karaktäristisk för staden och de kommer säga kyrktornet. Det var i den riktningen jag var tvungen att se mig om och jag önskar tiden kunde stått still! Där borta, knappt skönjbar, reste sig tornet. Det man uppfattade var det svarta taket, de vita väggarna var ett med snön. Mitt i gatan börjar jag fumla med telefonen för att hinna få bilden innan snön avtog. Detta är min favoritbild från vintern som gick.Min vy?
Jo, den var vacker den med i hela sin gråskala. Fotad, men med InstaWeather, så jag känner mig lite kluven till bilderna.

Nu ville jag scrappa denna bild.
Jag gillar pappret Park Place. Men jag ville få in känslan av diset som fanns den morgonen. Ville få fram det knappt skönjbara. Med hjälp av vellum kom jag en bit på vägen. Först la jag det bara rätt över, skrapade kanterna något, men det blev för lamt. Så jag knycklade ihop pappret till en boll. Pressade ihop den allt jag orkade för att få alla veck i pappret. Sen vecklade jag ut det och försökte få det så platt som möjligt igen.Jag sydde fast det pappret över bakgrundspappret och rev upp och vek lite kanter i vellumen.
Lade några olika papper bakom mitt foto, coffee filter, mistable tags, mönstrat papper och ostduk för att vara mer exakt. Satte lite washitape i kanten på coffee filtret. Stansade ut en etikett och satte min rubrik på den.

Jag stansade ut några av Tim Holtz Mini Snowflakes och sen har jag embossat dem med fran*tage. Jag är inte någon glittertjej, men oj vad fina snöflingorna blev { dessa snöstjärnor kommer nog hamna på fler än ett julkort }. Satte ett par halvpärlor tillsammans med snöflingorna. En pil och en glödlampa låg på scrapbordet och fick åka på de med.

1 kommentar:

maldis sa...

oj, va fin den är! så ren men säger massor..