11.12.15

Ljuslykta med julhälsningJulkort kan se ut på så många olika sätt, ibland vill man ge bort det där "lilla extra", kanske på någon bjudning eller till en kär vän.


Detta julkort blir även en ljuslykta när man vikt ut det. Självklart använder man då batteri ljus, vanliga värmeljus är brandfarliga tillsammans med papper. På 3 sidor finns fönster utstansade så att ljusskenet kan synas igenom. Jag valde att sätta Tissue paper på insidan av alla fönster för att få lagom mysigt sken. På fronten sitter även ett lager med OH plast där det är stämplat vita snöflingor med StazOn dyna. Mellan dessa 2 lager sitter 3D kuddar.


Mellan lagren i fönstret är det paljetter fastsatta både på Tissue paper utsidan och plastens insida. Några paljetter sitter också utanpå, på själva fronten av plasten. Att jobba med paljetter i 3 lager ger en fantastisk 3D känsla när man ser hur blänket från ljuslågan speglar sig i dem.
En vanlig fråga från kurserna har varit: Stämplar du på in eller utsidan av plasten?
Jag har valt insidan då det inte gäller text, text kan inte spegelvändas, jag tänker att trycket är mest skyddat från repor där...

Prova ni också, Lycka till!

Happy Scrapping!

ThereseInga kommentarer: