21.12.08

Julpyssel


Igår bar det av till Eva och Annie för lite julpyssel. Detta skall bli tradition om Eva får bestämma. Johan var hos pappa, så även jag fick pysslat lite. Kunde inte annat än le åt några rejäla suckar runt bordet, från mammor som inte tycker att pyssel och knåp är det roligaste... Men när vi började vika pappersstjärnor tändes gnistan hos Marie, hon hade talang för vikandet.

Jag gjorde en gran, som jag för övrigt trodde skulle ta tio minuter. Fick så-å ont i fingrarna av allt nålstickande. Nästa gång skall jag ha en fingerborg, det är ett som är säkert. Monica fick gjort sig två liknande granar, som hon naturligtvis glömde när hon åkte hem. Tre mil härifrån fick hon vänt för att hämta dom, 6 mil extra körning fick hon, bara så... Men de som skall få hennes granar kommer att bli så glada.


Efter granen ville jag börja med pappersvikning. Ville vika mig några blommor som jag sedan monterade ihop till en boll. Helt underbar. Vill ha massor i alla storlekar!!! Tror blomman heter kusudama på japanska. Pappersvikningen kallas för origami.
Men hoplimningen av delarna till blommorna gav mig huvudbry. Jag hade använt för tjockt papper så min dubbelhäftande tejp klarade inte trycket när pappret ville vika tillbaka sig. De gick sönder. Men pysselmiraklet Eva hade små tänger som jag satte mina pappersbitar i press mellan. Så fick mitt lim tid att torka under tiden som jag vek alla delar till nästa blomma. Hopmonteringen av bollen klarades dock med dubbelhäftande.Så var det lite tid över och vi började vika dessa underbara små pappersstjärnor. Hittade förklaringen om hur man gjorde på scrapaddicteds blogg. Tack!!!

Inga kommentarer: