25.5.16

Deco Foil - Dekorfolie

Vi har fått in förpackningar som innehåller ark med en transferfolie från Therm-o-Web.
Använd dem tillsammans med limprodukterna som getts ut i samband med dessa folier för olika tekniker.

På mitt kort har jag med hjälp av det flytande limmet, Deco Foil Adhesive, och en stencil från tim Holtz, Dot fade, försökt skapa regndroppar.
Jag har stöpplat på lite lim på utvalda partier på mannen men även i bakgrunden bakom honom för att skapa lite djup och skimmer runt honom.
När limmet är fingertorrt är det dags att föra på folien. Klipp till en lagom stor bit, lägg folien ovanpå limmet med foliefärgen uppåt och gnugga försiktigt med fingertopparna. När du känner att du gnuggat in folien drar du försiktigt bort arket och kvar sitter folie på de limförsedda partierna.
Jag gillar att det inte blir helt perfekt på detta sätt, det blir lite skavt och nött och det uttrycket gillar jag.Gummiapan har kommit med nya stämplar och dies och gissa om jag som älskar regn blev glad när det fanns flera regnrelaterade stämplar :D
Ett par paljetter fick bli regndroppar oxå för att ge lite struktur till kortet.

Två varv längs ytterkanten av stommen med en Multiliner och kortet var klart.

Se vad fint det blänker av folien.


Folierna kommer i en stor variation av färger.
Stenciler finns i mängder.
Stöppla på limmet med pensel ger bra kontroll om man bara vill ha lim på vissa ytor, vill man täcka större delen av stencilen kan man använda sig av en roller för att applicera limmet lika gärna.

1 kommentar:

Bożena Adamusińska sa...

Hello Zora.
Thank you very much for your kind comment on my blog. If it were not, probably never I had not had on your blog. I am very glad that I found you, because I loved your cards and thank you for the wonderful inspiration. I join your followers :-)
hugs,
BozenA