24.11.15

24 december

Idag är det exakt en månad kvar till jul.
Tänkte inspirera med ett kort om hur jag hoppas min julafton kommer se ut,
med skymten av tomten mot en fullmåne :D


Jag stämplade Slädtur på ett Perfect Colouring Paper från Copics med en Mementodyna. Sen lade jag en 5-krona över tomten och en ren fick även plats i cirkel och ritade kontur med en Multiliner från Copics. Därefter färgade jag in hela himlen med Distress Ink, Stormy Sky och Chipped Sapphire med hjälp av en blendig tool för att få skiftningar i himlen och sken från månen.

När jag var nöjd med min blå himmel tog jag lite vatten i handen, kramade den, stänkte av så mycket vatten jag kunde i vasken för att sedan stänka resten över mitt infärgade papper. Detta för att få så små vattendroppar som möjligt. När vattnet reagerar med Distressfärgerna reagerar de i vad jag skulle kalla en sprängeffekt. Ju längre vattnet får verka desto tydligare fläckar får du. Får du för mycket vatten kan man försiktigt torka bort med lite torrt hushållspapper.
Jag vill ju att det ska se ut som att det snöar ♥ men med lite fantasi kan det lika gärna vara en stjärnhimmel.

Månen färgade jag in med Old Paper då månen inte är kritvit och inte heller gul. Den färgen försökte jag dra lite utanför cirkeln och när jag lade de blå tonerna var jag slarvig och gick över cirkellinjen några gånger men slutresultatet är jag väldigt nöjd med för det ser ut som haven (fläckarna vi ser) på månen.

Chipboardhusen kommer från Gummiapan och dessa var ju tvungna att bli lite vintriga så jag plockade fram min snöeffekt och applicerade med en pensel som jag drog i en nästan 90-gradig vinkel mot taken för att få en fin drivbildning. Därefter strödde jag på glitter. Snöeffekten ska lufttorka och beroende på hur tjockt lager man har får man olika torktider, dessa hus torkade på 5 minuter.

Tomten och renarna är färglada med Copic och här har jag verkligen inte lagt ner någon tid på nåt finlir utan på med färgerna bara :D
Men kanske ser ni att det är Rudolf längst fram för han fick en röd mule!

Textstämplen är Scrapfabrikens egna och vi har tagit fram ett flertal med anknytning till hela den härliga tid som ligger framför oss.

Marken är stansad med Landscape Trio Dies från Mama Elephant.

Måste säga att det är väldigt roligt att arbeta i andra format än 6x6", detta är 4.25x6"

1 kommentar:

Malin E sa...

Åh så fint det var!
Kram MAlin