24.9.12

Shakercard med tomtefar Oskar.

Idag är det endast tre månader kvar till julafton så vad passar bättre än att jag  visar ett shakercard jag gjorde under scrapträffen i Skövde i helgen? Mitt första julkort...

YouDo har kommit med en förpackning plastlock som är perfekta till just shakercards. Personligen tycker jag infästningen blir snyggare än om man använder distanskuddar eller distanstape.

Det går till så att du har ett motiv, i mitt fall en julstämpel från PaperMaze som kommer in inom kort, men det går ju med andra saker, tidningsutklipp, foton, you name it!
Locket fyller du med något som kan röra sig i utrymmet som blir mellan motiv/papper och locket. Jag valde YouDo's glitterförsedda sammetspulver. När jag skakar det ser det ut som snö, och det glittrar extra fint i, nästan som riktig snö :D
Själv var jag som ett litet barn när jag skakade kortet, såg hur fint "snön" la sig i drivor, fastnade på tomten, åh så kul. Så, även vuxna kan uppskatta ett sådant kort, inte bara barn!Sen gjorde jag en liten mall för att se hur stort hål jag behövde i mitt mönsterpapper för att få locket genom det och dölja lockets infästning. När jag hade mallen kunde jag enkelt malla av och se var på mönsterpappret jag skulle placera locket. Jag skar ut ett hål och tryckte genom locket. Allt fäste jag sedan på en stomme och dekorerade enkelt mitt kort.

Motivet är stämplat på ett tunnare akvarellpapper vi fått in i shopen och jag är nöjd med de motiv jag hitintills färglagt.

Materiallista:
Stämel, Tomtefar Oskar, PaperMaze
Mönstrat papper, Bårder, I väntan på tomten II, Pion Design
Shakercardlock, YouDo
Sammetspulver, YouDo
Julstjärnor
Rosor
Rosenknoppar
Bakers Twine
Järnek, Quickutz
Distress Ink, Ranger
Akvarellpapper, Simply
Vattenpensel, Koi
Dubbelhäftande tape
Flytande lim, YouDo


3 kommentarer:

maldis sa...

snyggast i år! :)

Marita vs snojbi sa...

Kanonsnyggt

Leia sa...

Så snyggt det blev!!
Jag har provat det nya pappret och jag tycker det funkar toppen!!

Kramelikram Veronica