25.10.10

Jultags

Jag har provat att göra några jultags... Måste gå nån kurs som visar hur man leker med distresser för jag ser så många fina tags bland bloggarna jag besöker. Här är mina försök...

24.10.10

Nytt julkort

Jag har köpt några gamla julkort på nätet och tänkte använda dom till nya julkort.

Syrran var här i veckan och lämnade några stämplar och stansar som jag passat på att låna. Stämpeln är embossad. Snöstjärnan är en chipboard som jag målat med vit crackle paint.


Dekorerat med blommor, fernkvistar, halvpärlor, chipboard och en knapp.

19.10.10

Adventskalender

Jag fick för mig att jag skulle göra en adventskalender till Johan. Sagt och gjort!
Men när den väl var färdig tyckte jag att den blev för liten...
Varje låda är inte större än 4×4×1,5 cm. Det får plats choklad och jag vet att Johan skulle älska det men om jag vill ha i nåt större??


Fick äntligen användning för min minst sagt lilla *host* samling av quickutzdies. Polkagriskäppen har jag lagt 3-dlack på. Den blev bullig och fin :)
La även lack på Jul i ordet Jultider. Har använt blommor, fernkvistar, grankvistar, snöflingor, halvpärlor och band som dekorationer.

9.10.10

Åter en lampskärm...

denna gång en till mamma.

Hon hade en lampfot som morfar gjort till henne och ville ha en skärm till.
Jag har använt mig av papper från
Maja Design. Jag skar det i mitten och moterade blommorna
så att de kom brevid varann. Jag har använt mig av två ark så jag har fått två blommönster på skärmen. Dragit genom ett rosa band, satt på en knapp och lite scrapper's floss. Chalkat alla kanter med brun och svart dyna.

7.10.10

Julkort nr 5

Ja,
fler än dessa fem kort har jag inte gjort hitintills. Började igår, men Johan höll på att somna på golvet i vardagsrummet så det var att aktivera honom en stund som gällde.


Tänkte jag skulle plocka upp det rosa ur bilden till min textstämpel, men när jag stämplade på kortet blev det inte riktigt som när jag stämplade på ett vitt papper :)
Men ändå skönt att jag inte tog rött som var min första tanke. U:et i jul blev väldigt dåligt, eftersom det hamnade mitt i en nivåskillnad mellan pappren. Men det tycker jag bidrar mer till vintagekänslan. Texten är som sagt stämplad och sedan embossad. Jag går lös med embosspulver på allt jag kan komma åt :)

På blommorna har jag återigen använt mig av "sammet på burk" för att få lite snökänsla.
Bakom blommorna sitter en bit av det frimärke som satt på motivet som är ett gammalt vykort från 50-talet. Det var löst, så jag drog så försiktigt jag kunde och satte det på framsidan av mitt nytillverkade kort.

Om det ändå vore december snart...

6.10.10

Julkort nr 4

Nytt julkort. Just nu hamnar allt på sniskan...


Texten är stämplad på motivet och embossat. På blommorna har jag lite vitt "sammet på burk" för att ge lite snö och vinterkänsla.

5.10.10

Julkort nr 3

Idag visar jag kort nr 3. Tomten är av metall och jag tycker han har en "gammal" look. Snöflingan är chipboard som jag målat med crackle paint. Texten på motivet har jag stämplat dit och embossat.

4.10.10

Julkort nr 2

Ja, då visar jag kort nr 2 av dom jag hitintills gjort. Fler ska det bli...
Ha en skön dag!

3.10.10

Julkort nr 1

Igår fick jag äntligen lite inspiration att börja med julkorten för i år.

För några år sedan hittade jag ett antal gamla vykort på en loppis. Alla med vinter/julmotiv. Eftersom jag är lite trött på alla stämplade motiv så nu hamnar dom på mina julkort i stället.
Jag provar även ett nytt format för mig, 6×4 tum, liggande eller stående. Roligt!

Första kortet ut kommer antagligen att skickas till mamma. Hon är nämligen besatt av domherrar...


Nu ska jag sätta på lite bra musik, James Blunt eller Volbeat, och återgå till scrapbordet.