27.4.10

Du fyller 2 år

Just nu e jag i en period då jag vill scrappa hela tiden. Igår kväll kikade jag runt på Veckans Skiss och hittade en skiss som tilltalade mig. Jag satte tänderna i några av mina senaste inköp och detta blev resultatet.



Gillar verkligen chipbordhjärtat i wellpapp. Och de var så hårda. Även det naturfärgade wellpapp-pappret från Inkido var tjockt och hårt.

Jag har inte plockat färger från kortet denna gång utan mönster. Det övre hjärtat fick bli randigt som Johans tröja, och även chipboardhjärtat är ju randigt...
Det blev en pappersbård med tårtbitar på eftersom vi äter tårta och firar våran tvååring.
Tycker att jag varit duktig på att använda dekorationer denna gång.

24.4.10

Puss i påsk

Jag plockade bland mina saker när jag höll på med en layout och snubblade över några rub-ons och jag blev så sugen på att göra ett påskkort. Har inte gjort ett enda till i påskas, så detta får ligga på hyllan till nästa år :)

Jag surfade in på
Kortskissen och hittade denna skiss och här är min tolkning:

Scrapmässa

Idag var jag och Monica på scrapmässan i Kungälv. Det var en liten lokal med mååånga människor så det var trångt och varmt. Men mycket roligt att titta på.
Detta är vad jag kom hem med.


Jag gjorde också en beställning hos Designat i veckan och det var den snabbaste leveransen jag varit med om. Jag beställde i torsdags och i går, fredag, kom paketet. Mumma!

23.4.10

talk to the hand

Jag surfande in på Veckans Skiss å fastnade för den underbara skiss som Marie/Sockergrynet gjort och blev väldigt inspirerad. Här är mitt tolkning.


Det finns inte så många färger i själva fotografiet så det var bara att välja och vraka. Molnen kändes självklara då vi sitter på planet hem från Kanarieöarna. Det är roligt när man kan få med motivstämplar in i layouterna och eftersom Magnus har ett enormt flygintresse tyckte jag den lilla ligisten kunde få flyga runt och spraya fram rubriken...

För att vara jag så är det mycket dekorationer på. Blommor, pärlfloss, halvpärlor, brads, band, rub-ons... Är själv nöjd med resultatet för en gångs skull.

20.4.10

Liseberg

Johan besökte Liseberg för första gången(nja, nästan... vintern -07, fast det räknas knappt, 1 månad gammal...) förra sommaren. Till början ville han inte stå i kö, men när han fått lite smak på det så ville han bara åka mer.

Layouten är gjord efter en skiss från PageMaps.

19.4.10

Raggarbilar

Efter en jobbig vecka med försök till att förstå javascript kom en helg då jag äntligen fick scrappat lite. Här är nog ett av mina favoritkort på Johan. Vi är på cruising i Falköping.
Inte för att vi åkte dit för det. Vi hälsade på moster Manga och Jäppot och så råkade den träffen infalla när vi var i stan.



Det fanns ett utställningsområde där flera hundra bilar samlades på dagen. Johan var i himmelriket. Men hans mamma tyckte att det var lite häftigt att en kille på 20 månader fick betala fullt inträde på 100 spänn...

Senare på kvällen tog vi oss in till raggarstråket och tittade på alla bilar som cruisade runt.

Tre mönstrade papper har jag lyckats använda, men återigen lite dekorationer.

Åh, vad jag vill ha runda små bokstavsstickers som jag ser lite överallt på bloggar!!!

10.4.10

Rutschkana

Efter diverse datorhaverier har jag lyckats skrapa ihop bilder på Johan från olika håll. Hittade bl a dessa underbara kort på honom när han åker rutschkana då vi besökte några goda vänner.

Jag har länge sett hur andra tar till symaskinen och syr på olika alster. Jag har varit såå sugen på att göra det själv och nu har jag gjort det. Dessutom har jag lyckats kliva ur mitt raka jag och varit helt vild och satt både papper och foton snett!!! Men helt plötsligt blev det mer liv i layouten och jag tycker att det förmedlar den glädje Johan kände när han upptäckte rutschkanan.


Denna gång har jag även lyckats med att använda många olika dekorationer som blommor, brads, blingstenar, knappar, chipboard och två(!!!) band.

3.4.10

Mer cybercrop

Jag passade på att bidra med en layout till i en annan tävling på Scrappiz.



I denna tävling skulle man ha minst tre foton och en handskriven journaling som är dold. Min journaling ligger bakom korten och dras fram via de så taggiga flikarna till höger om korten.
Nu är vi tillbaks till raka linjer och denna gång finns inget qk-typsnitt, utan rub-onbokstäver och stickers i rubriksättning. Även på denna fick jag med ett band.
Designat är sponsor för denna tävling och de har ju så mycket roligt i sin butik.

Cybercrop

Kikade runt bland de olika utmaningarna/tävlingarna som finns att välja bland i Scrappiz pågående cybercrop. Jag föll för den skisstolkning som man skulle göra där Grodans Scrapgarden står som sponsor. Här är mitt bidrag:



För första gången har jag lyckats att sätta foto och rubrik snett. Direkt efter att jag skurit till det vit/turkosa formskurna pappret ångrade jag att jag inte skurit det lite snett det oxå...
Jag tycker även att det är svårt att använda band, men här har jag lyckats få med tre stycken, två zickzackband och ett pompomband. I nedre högra hörnet har jag försökt dölja det tryck som pappret har som jag inte är helt förtjust i genom att sätta lite punchinella ovan och däröver en cirkel för datum och en liten stjärndekoration. Akryldroppar finns med och jag har använt Quickutz Studio Classic tillsammans med bokstavsstickers i min rubrik.

2.4.10

Äntligen lite scrappat

Oj,
Det var ett tag sedan jag gjorde någon layout. Jag surfade in på Becky Flecks sida
PageMaps och fann en skiss där det fanns plats för många kort på en enkel 12×12. Jag hade kort som passade perfekt för denna layout och satte tänderna i den.

Jag har svårt för att använda mig av spillpapper så jag utmanade mig själv och plockade fram mina sparade spillbitar. Jag ville ha hjärtan som genomgående dekoration. Det blev även så att halvpärlor blev genomgående. Sedan dekorerades hjärtana lite olika.



Jag fullkomligt älskar Quickutz Handprint-typsnitt och återigen har jag använt det i min rubriksättning och jag har stansat ut rubriken i självhäftande skum.

1.4.10

Telia i ett nötskal

I natt, närmare bestämt 23.21, kom det ett sms från Telia där man uppmanades att sända mms under påskhelgen. Vad är det för tid att sända sådana meddelanden på? Jag kan inte påminna mig om att jag gett dom tillstånd att sända reklam till mig. Förbannad blev jag och idag var det jag som feberyr ringde och såg till att de tog bort mig från listan.