27.2.14

Mer Tiddly Inks...

Det blir ännu ett kort med en stämpel från Tiddly Inks, detta har legat färdig i en vecka och jag kom så klart på imorse att jag glömt fotografera det. Fick snabbt rigga en liten fotostudio imorse =)



På det här kortet så provade jag för första gången att göra en molnig bakgrund. Egentligen hade jag inte tänkt använda den här. Wryn var halvt om halvt färdig när jag kom på att jag använt samma färger på henne som på ett annat kort för några veckor sen. Kan ju vara kul att variera sig =). Men så testade jag att färglägga molnen i bakgrunden och vips, så var det inte lika enkelt att kasta Wryn åt sidan. Det fick helt enkelt bli ett kort!

Tyvärr krånglar Inlinkz för oss som vanligt men allt material hittar ni i Scrapbutikens webbshop, allt från stämplar till mönstrade papper.

Ha en fortsatt skön dag!

24.2.14

Vårkänslor

Nu börjar våren kännas i luften och sakteliga fylls min facebook-feed av vårliga bilder. Tussilago och snödroppar börjar titta fram - i alla fall hos mina vänner. Jag säger varje år att nu MÅSTE jag får ner några vårlökar så jag också kan njuta egna vårtecken. Ni kan ju gissa hur många lökar jag fick ner i fjol... Japp, nada!
Jag får väl göra några vårkort för att få den rätta känslan ;-)


Jag började med att tejpa en ram (med washitape som jag "luddat" till genom att dra den mot byxorna lite) innan jag gick loss med distressdynor och blending tool och diverse stämplar. När jag var klar och tog bort washitapen ritade jag lite slarvigt med en tunn svart penna runt för att förstärka ramen.


Fjärilarna färgade jag in med blending tool och de härliga distressdynorna Picked raspberry, Mowed lawn och Wild honey. Snabbt och enkelt!!

Hoppas ni får en underbar vecka! Kramelikram Leia



23.2.14

Themed card Girl - Project Life

Den här veckan har jag använt mig av Girl, temakort i härliga färger. Det finns en mängd olika kort i olika teman och det gör ju att ingen sida blir den andra lik när man blandar. Min vecka har innehållet födelsedag och Alla hjärtans dag och då passade just det här korten fint.

Eftersom jag hade många foton och PL-korten var så fina och jag ville ha med många så använde jag mig av en extra lite smalare plastficka (design G) som jag satte i mitten av uppslaget.

Uppslag vecka 7 med en insertficka.
Vänster sida. Hoppsan här hade jag visst missat journalingen!
Höger sida
Framsidan av insertfickan
Baksidan av insertfickan
Som ni ser på flera av fotona i veckans uppslag så har de fått en overlays på sig. Det är genomskillniga plastkort med tryck som placeras ovanpå ett foto eller mönstrat papper. Jag har använt mig av denna förpackningen som ni hittar här.
Jag har hittat en ny favorit bland alla butikens fina stämplar till Project Life från Technique Tuesdag. Rejäla stämplar som är lättstämplade med olika texter. Den lilla pilen är ju för söt så den kommer jag att använda lite överallt!
Stämpel från Technique Tuesdag
Scraphälsningar
Anna /ronjabus



20.2.14

Happily Ever After

Då var det dags för mig igen att blogga! Veckorna går så himla fort, tycker ni inte det? Snart är februari slut, tack o lov för det! Men man märker redan att vi går mot ljusare tider, det är ljust när man kommer hem och det är underbart!

Nog med svammel...Idag bloggar jag ännu ett CAS-kort med ett motiv från Tiddly Inks. Jag är väldigt svag för det här brudparet.



Tyvärr så kan jag inte göra mina fina länkningar för inlinkz bråkar. Vet inte vad problemet är denna gången =(

17.2.14

Fluttering by

Ni har väl inte missat de härliga stämplarna från Tiddly Inks? Så söta och jätteroliga att färglägga!
Idag blev det ett barnkort i härliga vårfärger.


På vingarna har jag först kladdat på lite stickles som fick torka innan jag la på ett tjock lager glossy accent.


Ha en härlig vecka! Kramelikram Leia



16.2.14

50-tals tema

I början av året hade vi en temafest för min mamma som fyllde 60 år. Allt ifrån våra kläder, musik, dukning, mat till talen som hölls var planerat in i minsta detalj. 
Minikitet Styleboard med sin vintagestil passade perfekt till känslan jag ville ha tillsammans med fotona.
Kortet med skrivmaskinen längst upp är ju bara för läckert!
 
Vänster sida

Höger sida
Vi hade bordsplacering och vid varje tallrik stod en filmstjärna som min bror och svägerska hade knåpat ihop i photoshop. Här får ni tips på hur man gör en filmis. Plastfickan gjorde jag genom att dela på en plastficka Design F. Men det finns även färdiga halva plastfickor här.

Baksidan

Framsidan

Project Life´s pennor som precis har kommit in i butiken är riktigt  bra att skriva på foton med! Jag har haft mina i över ett år och använt dem flitigt och de är som nya. Använder dem att skriva både på foton och på journalingkort. Jag använder även  min Tiny Attacher flitigt då jag sätter fast foton på kort.
Pennor och häftapparat, två mycket bra verktyg när man scrappar.

Här ser ni vilka fina nyanser Styleboard har. Ett kit som helt klart har blivit ett av mina favoritkit!
Styleboard
Glöm nu inte att fota i veckan!

Scraphälsningar
Anna/ronjabus