31.5.12

Summer fresh sweet little cowgirl

Idag visar jag ett enkelt kort jag gjort.

Vi har ju senaste papperskollektionen från Simple Stories, Summer Fresh, i butiken och har haft ett par veckor redan.



Jag kunde inte låta bli att färglägga söta Sweet Cowgirl från Nellie Snellen. Hon är stämplad på 300 gm2 akvarellpapper och färglagd med distresser.

När jag började scrappa var det väldigt inne att rita egna sömmar på allt man gjorde. På Scrappiz diskuterades det om hur man fick de perfekta stygnen. Sen kan jag tycka det fallit glömska. Till detta motiv tycker jag att det passade väldigt bra med lite stygn då man ser mönstret i hennes hatt. Men jag ville inte rama in henne helt utan valde att bara rita på två kanter. En röd fotomatta plockar upp hennes röda scarf.



Några olika papper från pappersserien har jag klippt som vimplar och stoppat under motivet. Två söta prästkragar limmades dit och några halvpärlor fick plats också.

Hade velat ha en washitape som matchat denna serie, men istället klippte jag några pappersremsor, vek till och limmade dit, det skall påminna om tape, men är inte genomskinligt som en tape varit.

Materiallista:
Stämpel, Sweet Cowgirl, Nellie Snellen
Mönstrade papper, Summer Fresh, Simple Stories
Distress Ink, Ranger
Akvarellpapper, 300 gm2
Stämpeldyna, Memories Inkpad, Memories
Vattenpensel, Koi
Cardstock, Bazzill Paper
Prästkragar, Storyteller
Halvpärlor
Micron, Sakura

30.5.12

Simple stories!

Idag bjuder jag på en layout! Jag gör ju som bekant veckolayouter, men som vanligt har jag kommit back så nu försöker jag komma ikapp! Här är det vecka 19 och jag har gjort layouten till min syster. Det var Skåne-derby mellan MFF och HIF och bilden visar tydligt vilken hejaklack som inte kunde hålla sig i skinnet :-)




Helen har fått in massa läckra papper från Simple Stories, färgglada och härliga! Jag ville att layouten nästan skulle explodera i färg och då synnerhet i rött med tanke på den bengaliska eld som HIF-supportarna slängde in. Så jag har sprayat bakgrundspappret med röd mist för att få den där färgeffekten

29.5.12

Somrigt med Echo Park


Till morsdag  gjorde jag varsitt kort till mamma och svärmor, med lite mer än bara det vanliga innehållet:
 Först en försättssida för hälsningen.
Sedan en sida med bild på varje barn, med vellum framför där barnen fick skriva/rita sina hälsningar till mormor/farmor.
 Washi å fint gem.
Molnstämpeln från gummiapan fick sällskap av molnpappret från Echo Park. Har använt de mindre mönstrade baksidorna av papperna som framsidor för att bilderna skulle komma fram bättre, men visst är det fint när man ser de roliga framsidorna också när man viker upp bladen?

Materiallista: Stickers och mönstrade papper ur Echo Parks senaste kollektion; Washi och fjärilsgem från YouDo, twine, molnstämplar från Gummiapan, allt från webbshopen!

28.5.12

She's obsessed...

I helgen satt jag och Annie här i butiken och började nosa på mixed media. Vi kom i stort sett fram till "Man tager vad man haver". Vi köpte några få produkter och sedan arbetade vi med sådant som fanns i butiken och i våra egna gömmor.

Jag gjorde det enkelt för mig med min första tavla. Jag inspirerades av Christy Tomblinson och hennes She-tavlor och gjorde min egen.



Jag grundade min canvas med blad jag tog ur en gammal psalmbok. Jag hade en grundtanke om att jag skulle hålla mig till dova, softa färger, tavlan skulle bli sobert grungeig. Det sprack så fort jag tog på färgerna *tsss* Men med slutresultatet i handen är jag inte ledsen för det. Men den akryl jag la på i första vändan torkades bort med hushållspapper och det gav en härlig effekt och infärgning, så "misslyckanden" kan vändas till något positivt.

Med hjälp av en mask och spatel fick jag dessa härliga berg av akrylfärg. Men de hade en tendens att bubbla till lite om man var för hård med embossfönen när jag torkade de olika lagren. I locken på akryltuberna satt lite torkad färg och den tog jag hand om och fick tjocka, fina färgkluttar.




Innan vi började tänkte jag att detta inte skulle vara något för mig, då jag inte gillar att bli kladdig på fingrarna. Jag skulle aldrig, som Christy Tomblinson, kunna stoppa ner handen i en färgburk och gräva upp färgen. Men i lördags, när man märkte att akrylfärgen gärna kletade ut sig under masken började jag att använda fingrarna till stöppling. På så sätt la jag på färgen i molnet, bakom det blå molnet finns ytterligare ett men det har jag bara stämplat ett rutmönster i och sedan ritat i konturen.

Sen tog jag några stämplar och stämplade dit några textmönster och ringmönster. Lite siffror kom på plats oxå eftersom siffror har en central roll i min rubrik.

Sen var det dags att få dit tjejen. Jag ville inte ha henne så girliegirly utan ville ha mer attityd då jag själv inte är speciellt tjejig av mig. Genom posen skulle jag få fram attityden och när jag satt där och letade efter hennes balans ballade jag och Annie ur och där var källan till gårdagens tjej som var ute och sprang.

Efter att jag limmat dit kläder, målat hår och kinder, fyllt i med svart penna längs alla konturer kom gnuggisar fram och för lite detaljer i kläder och hår.



Rubriken är satt med gnuggisar och bokstavsstickers. She's obsessed by age - är min paroll och min nojja. Från grundpappret finns min ålder som jag har nu och det är för mig ett kul sätt att minnas när det begav sig.




I bokstäverna fick jag in den gröna färgen som jag hållit mig borta från hitintills men för att flörta lite med den kom det på några paperfrills i knallig grön cardstock. Ett sista lager med decoupagelim och jag var färdig.

Det var så roligt att vi kommer träffas i helgen igen för att fortsätta att utforska denna gangre.

Ett extra stort tack vill jag rikta till Anna Sandén för det var hon som fick mig på spåret om She-tavlorna genom sin första tavla. Tack även till Malin Jinnestål för att ni diskuterade detta på senaste träffen vi var på, ni är guld värda!

Materiallista:Akrylfärg, KaiserCraft
Micron, Svart, Sakura
Glue N' Seal, Ranger
Bokstavsstickers och rubons
Stämpel, Slitna ringar, Gummiapan
Stämpel, Shabby Backgrounds, YouDo
Stämpelset, Bitte Grunge, Stampers Anonymous
Stämpelset, Urban Chic, Stamper Anonymous
Mönstrade papper, GCD Studios
Punchinella
Paper frills

27.5.12

Man måste ha kul!

Man måste få ha lite kul ibland...



Skön mors dag!

26.5.12

Smashbooking

Igår fick vi in produkter från Smash. Väldigt fina album och roliga dekorationer.

Att smasha är ett enkelt, snabbt och roligt sätt att skapa minnesalbum eller en roligare form av dagbok. Albumen kommer med en fiffig penna. Den har en spets som du skriver med i ena änden och i andra är det en limpenna för att snabbt kunna limma in foton, papper, kvitton, biljetter eller andra saker du vill spara. Det blir som små layouter, varje sida.

Albumen kommer med 40 st dubbelsidigt mönstrade ark som du limmar och fäster in dina saker på. Du kan limma in men även fästa med roliga gem eller tejper. Scrapfabriken tog hem några roliga tillbehör men vi ser även möjligheten i det sortiment vi redan har.

|[ Journalingpapper ]|
Många av papperstillverkarna ger ut papper med journalingrutor. Dessa är ju roliga att att använda även här. October Afternoons journalingkort är dessutom lite extra trevliga då de på baksidan har mönster från kollektionens papper på baksidan av korten för fler möjligheter.



{ Bokstavsstickers }
är ett enkelt sätt att liva upp din journaling. Enkelt då de är självhäftande och platta, men ger så mycket liv till dina sidor.



[ Washitape ]
Du kan inte misslyckas genom att tejpa in foton, biljetter, papper mm med en bit dekorativ washitape. En tape gjort av japanskt rispapper, något transparent, vilket ger roliga effekter.



|[ Påsar ]|
Roliga påsar som du kan stoppa in sådant dom du inte vill limma in kan vara bra att ha.



{ Diekuts }
Olika figurativa stickers eller diekuts kan ge extra liv till en sida. Återigen vill jag slå ett slag för October Afternoons sortiment. Du finner användbart material i deras produker Miscellany, Flower Sack och Doo-Dads. Tags och tårtpapper/doilys är andra dekorativa produkter.



Gem ]
Roliga gem kan bli en fin detalj. Vi har figurgem från YouDo och några olika gem från Smash.


{ Stämplar }
Denna datumstämpel gör det enkelt att datumsätta dina smashar.



Ja som du ser är det åter bara fantasin som sätter gränserna.
Smash it away!



25.5.12

Snart är maj slut...

och det innebär att vår månadstävling också snart är över.

Du har väl inte missat att vi drar igång våran månadstävling igen?

Ett av de inkomna bidragen, inskickat av Alexandra Karlsson.


För att tävla:1. Skapa ett nytt alster för denna tävling. Det kan vara ett kort, en layout eller varför inte en presentask! Alstret får inte ha varit publicerat i någon annan tävling och får inte heller delta i någon annan tävling i maj månad.
2. Något av följande måste på något sätt finnas på alstret: ballonger, cupcakes, paket, tårtor eller vimplar. Stilpoäng delas ut till den som klämmer in flera av kraven, ett poäng per extra krav, totalt kan man få fyra extra poäng.
3. Fota ditt alster och sänd mig en bild, minst 500x500 px på: info@scrapfabriken.se

Sista inlämning: 12.05.31 kl 23:59

Alstret skall alltså vara nyskapat, men du får lov att blogga och visa ditt bidrag under tävlingens gång. Vi ser dock helst att du då länkar in till detta inlägg.

Scrapfabriken kommer genom röstning kora en vinnare.
Vinsten blir att få vara gästdesigner i juli månad. Du får då ett paket hemskickat till dig för att kunna göra 4-5 alster som publiceras i vår blogg under juli månad.

Skynda dig att delta!

24.5.12

Nya papper från GCD Studios

Vi fick in nya papper från GCD Studios för inte så länge sedan. Underbara papper som får mig att tänka på sommaren.

Jag gillar färgkombon turkos/rött och det finns det flera papper med den kombon från den nya leverantören. Jag hade ett redan färglagt motiv som passade perfekt till pappren så det blev ett ganska snabbt kort.

Motivet är stämplat på 300 gm2 akvarellpapper och färglagt med distresser.


Närbild på Tiny Blossoms, underbart gulligt!


Materiallista:Mönstrat papper, Vintage Wallpaper, GCD Studios
Mönstrat papper, Tiny Blossoms, GCD Studios
Stomme av cardstock, White, Bazzill Paper
Cardstock, Watermelon, Bazzill Paper
Kantstans, Doily Edge Punch, Martha Stewart
Akvarellpapper, 300 gm2
Distress Ink, Ranger Ink
Vattenpensel, Small, Koi
Rosor med dagg
Bakers Twine
Fjärilscharm, Reprint
Tårtpapper

23.5.12

Altrad toarulle

Idag blir det ett litet inlägg från mig. Jag fick tag i en engelsk scraptidning för ett tag sedan och såg en artikel eller rättare sagt en tutorial om hur man gör den sån här. Vet inte riktigt vad jag ska kalla den. Trådrulle? Fotohållare? I alla fall är det en toarulle som jag har altrat.


Jag har kortat toarullen något för att få den lite mer kompakt och sen har jag skurit ut cirklar i kartong, klätt dom och limmat fast uppe och nere.



När bild på blommorna, fästa med limpistol. Runt om halva rullen har jag klätt med en rätt tjock ruffig tråd som jag hade och som aldrig blev använd. Sen på själva rosett-bandet har jag stämplat med en textstämpel från privata lådan.



Den springande punkten till den här projektet var den lilla nålen som jag satt fotot i. Fick med ett par sådana i mitt senaste DT-paket och det är ju perfekt att använda till såna här projekt! PM-stift från Tim Holtz - finns i webbutiken!



Allra överst har jag limmat dit lite olika knappar med limpistolen!

Det här var superkul att göra och mycket enkel faktiskt! Ha en fortsatt fin onsdag!

22.5.12

Vårligt gult


Sista spillbiten av Cratepappret från mitt allra första DTpaket för ett år sedan. Är nog våren som lockar fram det gula?
Material: Mönstrat papper Crate Paper, Stickers October Afternoon, washitejp fr YouDo, blommor och bling, allt från webbutiken!

20.5.12

Dekorerad påse och några färgläggningstips


Idag är det min tur igen att försöka inspirera och denna söndag blir även min sista gång. Jag har valt att sluta som designer för Scrapfabriken, det har varit en otroligt rolig tid och jag är så stolt över att få varit en del av detta duktiga designteam. Stort TACK till Helén för den här tiden! 

Jag hade färgläggningskurs förra helgen hos Scrapfabriken och till den kursen hade jag förberett några målade motiv. Ett av motiven valde jag att dekorera en papperspåse med. Passande till student eller födelsedag, bara att fylla med något trevligt ;)


Nedan ser ni två motiv, den första har jag gått över med distressrefiller och vattenpensel en gång och det andra motivet har jag förstärkt skuggor med samma färg. Det tredje motivet som nu sitter på påsen har jag gått över en tredje gång, denna gång med en brun nyans för att skapa ett djup och tona ner färgerna.


Visst blir det skillnad om man väljer att färglägga i lager. Jag målar oftast tre lager och gillar att sitta och "pilla" länge på mina motiv, det blir en slags avkoppling för mig.


Jag visade även ett motiv som jag färglagt med dom nya Distresspennorna, det är motivet längst till vänster. Det var första motivet jag målade med pennorna, så jag behöver öva lite mer för att få det som jag vill. Men det var väldigt kul!

Näst längst till vänster är ett motiv som jag målat hela motivet med samma färg, sk monokromatisk färgläggning. Väldigt roligt och lärorikt att försöka få till skuggor och ljus med bara en färg. 

Därefter målade jag ett svart hår då det kom upp en fråga hur man gör det på kursen. Jag lämnade vita partier för att få djup i det sen målade jag även med en turkos färg i håret för ännu mera liv.

Det sista motivet målade jag under kursen för att visa alla lager. Dessa kurser är så roliga att hålla och det är tack vare er kursdeltagare!!! Alltid lika inspirerande! TACK!!!



Slänger med en bild också på nyansskillnaden mellan refillerna och pennorna. Övergripande kan man säga att pennorna är lite ljusare och inte lika "djupa" som refillerna, hoppas ni förstår vad jag menar ;)
(2 av färgerna saknar jag som refiller därför är det två vita fält)

Än en gång STORT TACK för denna tiden!

Materiallista:
Stämplar från Some Odd Girl
Mönstrat papper från GCD Studios

18.5.12

90 år med PaperMaze

Scrapfabriken har fått hem massor av produkter från PaperMaze. Stämplar, papper och vykort.
Det firar vi med att visa ett kort gjort med en av deras stämplar "Långa Farbrorn".

Jag fick en beställning på ett kort till en herre som fyller 90 år i dagarna. Färdigt hade jag ett tidigare kort jag gjort även det med Sandbergs figurer, nämligen Annas Pappa. Bästa farsan gjorde jag när denna stämpel precis släpptes och beställaren ville ha två kort till jubilaren.




Så jag gjorde ett enkelt kort. Stämplat motivet på ett 300 gm2 akvarellpapper och färglagt med Distress Ink. Reprints fina papper med flaggor passar så bra till högtider och jubileum så det var ett givet papper. Några blommor, halvpärlor, en rosett och numret 90 som är förhöjt med lite glossy accent och kortet var klart.

Långa Farbrorn har även nyligen släppts med hela kroppen.
Tre perfekta stämplar när du vill göra kort till en man som blivit lite till åren kommer från PaperMaze!

Materiallista:
Stämpel, Långa Farbrorn, PaperMaze
Mönstrat papper, Flaggor, Reprint
Rosor med dagg
Rosenknoppar
Halvpärlor
Glossy Accent, Ranger Ink
Akvarellpapper 300 gm2, Aquafine
Distress Ink, Ranger Ink
Vattenpensel, Small, Koi
Band
3d-kuddar
Dubbelhäftande tape

17.5.12

Dopkort med Pion Design

Idag visar jag ett dopkort jag gjort till Johans kusin som döps idag.

Jag valde papper från Pion Designs "I väntan på tomten - II". De har neutrala baksidor som man kan skapa med året om. Härliga papper i en inte allt för murrig vintagestil. Den lite blå-grön-bruna färgen återfinns i dopklänningens skuggor och därför valde jag det i stället för att gå på klassiskt babyblått.

Man kan skapa med julpapper året om!

Jag har distressat(skrapat) kanterna på papprena, fäst min dubbelhäftande tejp lite längre in på baksidan för att kunna vika till kanterna för ett ännu mer slitet utseende. Jag gick emot min vanligt raka stil och satte papper och motiv lite på sniskan.

Textstämpeln är stämplad och embossad för att få lite struktur på kortet.

Det lilla gossebarnet skall heta Viggo.

Fin charm som ser ut som en födelseattest.

I rosorna har jag fäst en charm som ser ut som en födelseattest. Bakom blommorna har jag även stämplat några splattar som jag embossat.

Dessa rosor är så fina med sina små akryldroppar, så att de ser daggstänkta ut.

Stämpel från Gummiapan för att kunna signera kortet.

Normalt lägger jag inte ner något arbete på baksidorna på mina kort, men när det är en given mottagare brukar baksidan få lite papper den med :)


Grattis på dopdagen önskar jag och Johan till Viggo!

Materiallista:
Papper, Stjärnhimmel, I väntan på Tomten - II, Pion Design
Papper, Juldikt, I väntan på Tomten - II,, Pion Design
Stämpel, Baby Christening, Lili of the Valley
Stämpel, På Dopdagen, Gummiapan
Stämpel, Handgjort av, Gummiapan
Bokstavsstickers, Tiny Alpha stickers, KaiserCraft
Rosor, daggstänkta
Charm, Födelsebevis, Reprint
Halvpärlor, Ljusblå, Storyteller
Cardstock, Coconut Swirl, Bazzill Paper
Cardstock, Straw, Bazzill Paper
Distress Ink, Ranger Ink
Vattenpensel, Small, Koi
Akvarellpapper, 300gm2

16.5.12

Bubbelask

I mitt DT paket jag fick av Helen när jag var i Falköping låg denna roliga lilla bubbelask. Glatt överraskad upptäckte jag att det tillhörde en liten bubbla som man monterar i locket, trodde nämligen att det bara var en ask. Däremot visste jag inte riktigt vad jag skulle lägga i bubblan. Vid en scrapträf vi hade så kläckte någon ideén om att lägga hjärtan i i olika storlekar och sen lägga i bara ett enfärgat hjärta. Nu är inte bubblan överfull med hjärtan för då hade jag nog slitet ut stansen, men ni förstår hur jag tänkt :-)

Kanske kan asken vara perfekt till morsdag?







Jag har klätt asken i Basic Greys "Konichiwa" serie - "Mt Fuji" och "Nice to meet You". Jättehärliga papper i härliga mustiga färger.
Jag skar ut långa vimplar och på en av dom har jag stämplat med Gummiapan.

Övriga dekorationer är spets, pearlmaker och gardenior.

Ni hittar allt i webbutiken!

15.5.12

Massor av färg

Ville dyka rakt ner i färgerna bland papperna och detaljerna i mitt senaste DT-paket! Gesso i hemmagjord chevronmask (med lite tålamod år det bra att klämma in sånt på mellantider när jag ändå inte hinner plocka fram pysselprylarna) fick stänk av Distress Stain. Snodde ihop en blomma av washitejp som fick en läcker brad i mitten. Fick med de flesta av färgerna från barnens kläder  ;)


Material: Mönstrade papper och stickers från EchoPark"Hello Summer", Washi och bling från YouDo, allt från webbutiken!

13.5.12

Småkort


Idag bjuder jag på några snabbpyssslade småkort som passar bra i  blombuketten eller på ett paket kanske.


På alla korten har jag använt stämplar från Tim Holtz och gummiapan och färgat in dom med dom nya distresspennorna. Ett väldigt roligt sätt att använda pennorna på och vill man kan man gå in på detaljer och färglägga i stämpeln innan tryck.


Här kan ni se hur det kan bli om man färgar in stämpeln med olika färger. En infärgning av stämpeln räcker till flera tryck och hinner stämpeln torka så är det bara att andas på den eller spraya den med vatten. Då "vaknar" färgerna till liv igen eftersom dom reagerar på vatten.


Önskar er en fin dag och ni har väl inte missat att Scrapfabriken firar 1 år med fina erbjudande i shoppen!

Materiallista:
Cardstock
ATC  Stamping paper
Distress Markers
Sämplar från Tim Holtz
Stämplar från Gummiapan
Distressdyna Pumice Stone
Twine